Експерт спрогнозував курс валют на місяць / фото УНІАН

Гривня в жовтні продовжить зміцнюватися по відношенню до долара та євро, до кінця місяця долар коштуватиме на рівні 26,0-26,6 грн, євро 30,0-30,6 грн.

Такий прогноз озвучив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, пише "РБК-Україна".

Експерт пов'язав зміцнення національної валюти зі сприятливою кон'юнктурою у зовнішній торгівлі. Як пояснив він, попри зниження світових цін на залізну руду, ціни на аграрну продукцію все ще знаходяться на комфортних рівнях.

Відео дня

"Позитивно на курсі позначається і серпневий розподіл МВФ спеціальних прав запозичення (SDR), який дозволив наростити міжнародні резерви до 31,5 млрд доларів, максимального значення за дев'ять років. Якщо проходить зараз онлайн-місія МВФ закінчиться угодою про виділення нового траншу кредиту, це зможе надати додатковий імпульс зміцненню гривні", - підкреслив Іосуб.

Читайте такожЕксперт розповів, скільки коштуватиме біткоїн у жовтні й що впливатиме на курс

У вересні гривня, нагадує він, знову продемонструвала зміцнення до долара і євро. Це сталося десятий місяць поспіль - з грудня 2020 року.

Раніше експерти прогнозували, що до кінця вересня 2021 року курс долара вийде на нові цифри.

Згідно з прогнозом уряду, в 2021 році обмінний курс гривні до долара США очікується на рівні 28 грн / дол. з подальшим падінням до 28,6 грн / дол. у 2022 році.