Працівникам освіти будуть підвищені зарплати на 26%, медикам – на 30% / Фото bank.gov.ua

Міністерство фінансів впевнене у виконанні держбюджету на 2021 рік, оскільки він є реалістичним і збалансованим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ході брифінгу.

Читайте такожРада ухвалила держбюджет-2021

Відео дня

"Бюджет є збалансованим, реалістичним, і ми чітко впевнені, Міністерство фінансів і уряд, що ми його виконаємо, в цьому немає жодних сумнівів", - сказав міністр.

Він зазначив, що зараз бюджет виконується, а дефіцит бюджету фінансується.

"Ми здійснили рекордний обсяг єврооблігаційних запозичень з рекордно низькою ставкою прибутковості. У нас доходи перевиконані податковою вже в листопаді. До кінця року доходи будуть виконані та фінансування бюджету буде здійснено", - сказав Марченко, додавши, що бюджет 2021 року також буде виконаний, попри всі ризики.

Глава Мінфіну підкреслив, що, згідно з "бюджетом можливостей", працівникам освіти будуть підвищені зарплати на 26%, медикам – на 30%.

"Це бюджет, який дозволяє збалансувати всі положення державної політики в одному конкретному документі", - зазначив міністр.

Також, за словами Марченка, в бюджеті-2021 передбачено 100 млрд грн на капітальні інвестиції, що дасть економіці потужний стимул і позитивний сигнал.

Держбюджет-2021: що відомо

  • Кабмін на засіданні 26 листопада затвердив проект державного бюджету на 2021 рік. Документ передбачає дефіцит у розмірі 5,5% валового внутрішнього продукту, доходи в розмірі 1 трлн 92 млрд грн і витрати в розмірі 1 трлн 328 млрд грн.
  • При цьому Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом за основними параметрами проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.
  • 15 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект про державний бюджет України на 2021 рік.
  • 15 грудня 2020 року парламент підтримав постанову «Про кошторис Верховної Ради на 2021 рік».