Глава Мінекономрозвитку очікує зміни монетарної політики Нацбанку / фото УНІАН

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко очікує зміни монетарної політики Національного банку України за нового голови НБУ.

Читайте такожЗеленський заявив, що через сильну гривню закрилося багато підприємств

Про це Петрашко сказав під час онлайн-конференції з представниками Європейської Бізнес-Асоціації, передає прес-служба міністерства.

Відео дня

"Нова прогресивна монетарна політика від Нацбанку в комплексі з урядовими стимуляційними рішеннями матиме позитивний вплив на розвиток економіки. Всі передумови для так званого jump start економіки ми маємо", - цитує міністра його прес-служба.

За його словами, стимуляційними інструментами для стабілізації та зростання економіки України виступають урядова програма по частковому безробіттю, проект "Велике будівництво", кредитні програми та ініціативи щодо підтримки внутрішнього виробництва.

Також Петрашко звернув увагу на посилення інвестиційної політики в країні.

"Ми цікаві світу і бачимо інвестиційні можливості, наприклад, в автомобілебудуванні, IT (створення кластерів інновацій), фармацевтиці, промислових логістичних ланцюжках та інших сферах", - цитує міністра його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється систематичний політичний тиск, що робить неможливим ефективне виконання ним своїх обов'язків.

3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія з посади голови Національного банку України.

Виконувати обов'язки голови Нацбанку до призначення нового керівника перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.