Відомий український бізнесмен Дмитро ФІРТАШ планує розмістити в Херсонській області 3 майданчики для оптової торгівлі мінеральними добривами.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це заявив голова Херсонської облдержадміністрації Микола КОСТЯК на прес-конференції в Херсоні.

Зокрема, за словами М. Костяк, при особистій зустрічі Д. ФІРТАШ висловив зацікавленість у будівництві в різних частинах Херсонської області трьох майданчиків для оптової реалізації з розфасовкою за різними обсягами мінеральних добрив та іншої агрохімії, які виробляють підконтрольні йому підприємства хімічної промисловості.

Відео дня

Як повідомив губернатор, такі перевалочні бази дадуть можливість аграріям регіону купувати якісні вітчизняні добрива з різним дисконтом від виробника.

Також Н. КОСТЯК зазначив, що найближчим часом в область має прибути група фахівців від корпорації Д. ФІРТАША для вивчення технічних аспектів цього питання.

Нагадаємо, що раніше М. КОСТЯК заявив про інтерес з боку Д. ФІРТАША в будівництві морського терміналу для перевалки хімічних вантажів на судна, для подальшого транспортування їх замовникам через Дніпро з виходом у Чорне море. Губернатор повідомив і попередньо визначене місце будівництва такого терміналу - селище Станіслав Білозерського району.

Довідка УНІАН. Дмитро ФІРТАШ володіє низкою великих хімічних підприємств України: ВАТ «Азот» (Черкаси), ПАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», ВАТ« Концерн «Стирол» (Горлівка Донецької обл.) та ВАТ «Рівнеазот». Також до активів Д. ФІРАТАША в титановій галузі відносяться «Кримський титан» (Армянськ, АРК, належить 50% -1 акція), його філії «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» (Житомирська обл.) та «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» (Дніпропетровська обл.). Крім того, до активів Д. ФІРТАША належать ВАТ «Кримський содовий завод» (Красноперекопськ, АРК) і банк «Надра».

Крім українських, бізнесмен володіє компаніями в Австрії, Угорщини, Німеччини, Італії, Таджикистані, Швейцарії, Естонії і на Кіпрі.

У міжнародній холдингової компанії "Group DF" (GDF, Група Дмитра ФІРТАША), в якій консолідовані належні йому активи, об'єднані в групу хімічні підприємства в Східній і Центральній Європі з виробництва мінеральних добрив, органічних кислот, діоксиду титану та кальцинованої соди.