Ілюстрація REUTERS

Майже половина населення земної кулі, або 3,4 мільярда осіб, живе менш ніж на 5,50 долара на день, незважаючи на зниження показників крайньої бідності по всьому світу.

Читайте такожУ бідних країнах живе більше віруючих людей – дослідження

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на доповідь Світового банку (СБ) "Бідність і загальне процвітання, спільне розв'язання проблем ліквідації убогості".

Відео дня

"Хоча економічні досягнення в усьому світі і свідчать про те, що дедалі менше людей живуть в умовах крайньої бідності, майже половина населення світу - 3,4 мільярда осіб - досі бореться за задоволення основних потреб. Існування на менш 3,20 долара на день відображає показник межі бідності в країнах з рівнем доходу нижче середнього, тоді як показник в 5,50 долара в день відображає стандарти в країнах з рівнем доходу вище середнього", - зазначають автори роботи. Вони пояснюють, що крайня бідність "визначається як існування менш ніж на 1,90 долара на день".

Незважаючи на те, що частка населення світу, яке живе в умовах крайньої бідності до 2015 року знизилася до 10%, її темпи скорочення сповільнилися, підкреслили в СБ.

Ілюстрація REUTERS

Економісти пояснили, що "показники крайньої бідності значно знизилися, скоротившись з 36% у 1990 році", проте проведений ними аналіз характеру бідності свідчить про масштаби проблеми, пов'язаної з її викоріненням".

"У 2015 році понад 1,9 мільярда осіб, або 26,2% населення світу, проживали на менш ніж 3,20 долара в день, а близько 46% населення світу проживало на менш ніж 5,50 долара на день", - підкреслюється в документі.

Читайте такожУ Венесуелі продуктовий кошик за рік подорожчав у 20 разів

Так, "ддя тягаря злиднів найбільше вразливі жінки і діти", підкреслюють в СБ. "Доходи найбідніших 40% населення зросли в 70 з 91 країни, які відслідковуються в економіці. У більш ніж половині країн їхні доходи зростали швидше середнього рівня <...> однак прогрес зростання загального процвітання в деяких регіонах світу відстає", - зазначили економісти.

"Враховуючи, що економічне зростання означає, що більша частина бідного населення світу нині живе в багатших країнах, нові риси бідності і ширше розуміння бідності мають вирішальне значення для всебічної боротьби з нею", - йдеться в доповіді.