REUTERS

Підприємці-платники акцизного збору масово скаржаться на репресії з боку першого заступника голови Головного оперативного управління Держфінслужби Володимира Мацюка. Про це повідомив блогер Олексій Голобуцький.

За його даними, ДФС доручило регіональним відділенням жорстко вибивати з підприємців платежі. Мацюк, який виконує обов'язки голови управління на час відпустки Генадія Лісового, розгорнув кампанію з вимагання та тиску на бізнес.

«Повернув атмосферу часів Сім'ї та Мінздоха: коли на бізнес жорстко наїжджали і вибивали все, навіть наперед. Методи і принципи ті ж, їх неможливо не впізнати...Тим, хто не хоче героїчно закрити собою бюджетну діру, наполегливо погрожують кримінальними справами», — пише блогер.

Відео дня

Замість обіцяного «сприятливого клімату для інвестицій» ДФС видавлює інвестиції з економіки. Як наслідок рекордне падіння промвиробництва до кінця 2019 року на 6,9%. Хоча ще в березні динаміка була позитивною — зростання 12%. «Якщо вітчизняних підприємців придавити так, щоб вони закрили свої бізнеси і навіть звалили з країни, то це, в принципі, дійсно очистить місце для зовнішніх інвесторів. Кабмін саме це мав на увазі?» — пише Голобуцький.