АМКУ оштрафував компанію "Д. Трейдінг" за надання недостовірної інформації / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував компанію "Д. Трейдинг" бізнесмена Ріната Ахметова за надання недостовірної інформації у справі про зловживання монопольним становищем "ДТЕК Західенерго".

Читайте такожАМКУ застеріг від підвищення цін на ліки та маски на тлі коронавірусу

Про це повідомляється на сайті комітету.

Відео дня

"В процесі розгляду справи про зловживання монопольним (домінуючим) становищем АТ "ДТЕК Західенерго" Комітет направив в "Д.Трейдинг" вимога про надання інформації. Однак частина отриманих в листопаді 2019 даних виявилася недостовірною. Наприклад, зазначені обсяги продажу електроенергії по місяцях не збіглися з сумарними обсягами за період", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що штраф становить 82,6 тисячі гривень й має бути сплачений у 2-місячний термін.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2019 року Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції компанією "ДТЕК Західенерго", яка забезпечує електроенергією так званий "Бурштинський енергоострів".

Довідка УНІАН. "ДТЕК Західенерго" - велика енергогенеруюча компанія, до складу якої входять три теплоелектростанції на західній Україні (Добротвірська, Ладижинська та Бурштинська ТЕС). Встановлена потужність цих станцій становить 4,7 ГВт (14,2% від загальної потужності електростанцій в Україні). Компанія входить до складу енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова.