Фото УНІАН

Американсько-Українська ділова рада (USUBC), що об'єднує понад 200 працюючих в Україні компаній, підтримала створення Офісу ефективної взаємодії з бізнесом при Державній фіскальній службі. Запуск офісу ефективної взаємодії з бізнесом відбувся на початку квітня 2021. 

Відповідне повідомлення опубліковано на сайті USUBC.

"Наявність майданчика для ефективної комунікації між представниками експертного середовища, бізнес-асоціацій та державних установ є запорукою створення комфортного середовища для роботи бізнесу, а також ефективного наповнення державного бюджету. Тому ми вітаємо створення Офісу ефективної взаємодії з бізнесом, анонсованого чинним головою ДФС Вадимом Мельником. Запуск додаткової платформи для комунікації між представниками влади та бізнесом дозволить належним чином представляти інтереси учасників при здійсненні законодавчих змін, ефективно координувати діяльність сторін, а також оперативно інформувати представників держави про поточні проблеми ведення бізнес-діяльності в Україні. Окремо хочемо відзначити важливість даної платформи для забезпечення нового рівня координації та забезпечення довгострокової економічної безпеки країни", - йдеться в заяві USUBC.

Відео дня

USUBC також зазначає, що Офіс при ДФС стане додатковим інструментом для реалізації урядових програм з підтримки та розвитку підприємництва в Україні, а також сприятиме детінізації економіки.

Раніше повідомлялося, що Офіс ефективної взаємодії з бізнесом буде орієнтований на допомогу ДФС систематизації та категоризації запитів бізнесу, посилення співпраці ДФС з бізнесом для боротьби з тіньовим сектором економіки, контроль за швидкістю і якістю обміну інформацією, а також на висвітлення результатів роботи ДФС за основними напрямами для бізнесу та ЗМІ. У переліку найбільш актуальних завдань офісу також розробка карти взаємодії з сегментами української економіки.