Особливості душових піддонів із акрилу та литого мармуру / фото ravak.ua

При облаштуванні душової кабіни вибору піддона слід приділити належну увагу не лише у зв'язку із необхідністю ефективного відведення води, але й через комфорт, безпеку, практичність гігієнічних процедур. Від того, чи правильно підібрані елементи огородження, також залежить срок служби обладнання.

Актуальним рішенням для зони водних процедур вважаються піддони з акрилу та литого мармуру. Про особливості виробів із зазначених матеріалів можна дізнатися від менеджерів перед покупкою або, наприклад, зі статті фахівців чеської компанії Ravak "Литі та акрилові душові піддони: як вибрати?".

Попереднє знайомство з характеристиками сантехніки дозволяє заздалегідь визначитися з експлуатаційними параметрами моделі.

Відео дня

Три головні причини вибрати акриловий піддон

Литий акрил — міцний і зносостійкий полімер, вироби з якого зберігають стабільну форму та презентабельний зовнішній вигляд. Тактильно приємний матеріал швидко нагрівається та поглинає шум потоку, що ллється.

ravak.ua

Акрилові піддони — гігієнічні та прості в чищенні, оскільки мають гладку непористу поверхню. Крім того, спеціальна антибактеріальна добавка запобігає розмноженню патогенної мікрофлори на виробі. Конструкції з акрилу ремонтопридатні та гарантовано прослужать два роки.

Особливості душових піддонів із акрилу та литого мармуру

До переваг моделей з литого полімеру належать:

  • Варіативність розмірів. Акрилові моделі підходять для компактних і просторих душових. У сегменті малогабаритної сантехніки популярні вироби у формі чверті кола та традиційні квадратні варіанти. Вони добре інтегруються в кут і дозволяють оптимально використовувати площу. У середніх і просторих ванних кімнатах встановлюють прямокутні піддони, які забезпечують ергономічний внутрішній простір.
  • Продуманий дизайн. Лаконічні вироби з чіткими лініями можна вписати практично в будь-яку обстановку: від хай-теку та лофту до скандинавського стилю та неокласики. Доступні вироби як із рівною, так і з рифленою поверхнею. Каскадне дно є і дизайнерським акцентом, і додатковим захистом від ковзання.
  • Функціональність. Безбар'єрна душова, кабіна з невисокими бортиками або куточок із мініванною? У каталогах представлено обладнання для різноманітних зон водних процедур.
ravak.ua

Три ключові переваги піддона зі штучного каменю

Експлуатаційні характеристики суміші кам'яної крихти та сполучних смол перевищують такі показники натурального каменю, як надійність і гігієнічність. Композит не має пор і не вбирає вологу, завдяки чому не схильний до утворення плісняви. Спеціальне покриття додає міцності матеріалу, робить готовий виріб акуратним і спрощує чищення. Піддони зі штучного каменю служать щонайменше 5 років.

ravak.ua

Серед особливостей моделей із композиту слід виділити:

  • Різноманітність форм. З литої суміші виготовляють вироби складних форм. Конструкції можна монтувати як у кут, так і встановити біля стіни.
  • Підвищена міцність. Сантехніка з литого мармуру не боїться подряпин і потертостей, витримує падіння великих пляшок шампуню, гребінців та інших предметів. Такі моделі використовують для комплектації санвузлів басейнів, спортзалів, готелів, ретритів.
  • Безпечне використання. Плоскі піддони зі штучного каменю підходять для душових із безбар'єрним входом, якими користуються діти та люди з обмеженою мобільністю. Безпеку гігієнічних процедур також забезпечує антиковзка поверхня.