У Нікополі завершується 'Велике будівництво' спорткомплексу з басейном

У Нікополі Дніпропетровської області завершується будівництво першого у місті спорткомплексу з басейном, який створюють за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Його готовність станом на зараз – близько 90%. На об’єкті триває внутрішнє оздоблення, повідомила Дніпропетровська ОДА.

Будівельники завершують укладання кахлів та шпаклювання стін під фарбування. Паралельно влаштовуються електрокомунікації. На фінішному етапі монтаж енергоефективного вентильованого фасаду будівлі. Також уже встановлені вікна та великі вітражі. В середньому на об’єкті у дві зміни працюють понад 70 будівельників.

"Продовжуємо розвивати на Дніпропетровщині спортивну інфраструктуру. Оновлюємо пришкільні стадіони. Модернізуємо дві великі арени у Кривому Розі. Будуємо одразу три нові басейни. Один з них – у Нікополі", – заявив перший заступник голови ОДА Володимир Орлов.  

Відео дня

Спортивно-оздоровчий комплекс складатиметься з двох частин. Одна – адміністративна, там облаштують роздягальні, душові й тренерські. 

В іншому крилі встановлені чаші великого та малого басейнів. Дорослий – 25-метровий, дитячий – вдвічі менший. Басейни вміщуватимуть 100 відвідувачів, а трибуни будуть розраховані ще на 50 місць.

У Нікополі завершується 'Велике будівництво' спорткомплексу з басейном

"Буде модернова яскрава будівля. Повністю пристосована для людей з інвалідністю. На вході передбачений пандус і тактильна плитка, спеціальні покажчики шрифтом Брайля. В обох басейнах – підйомники", – розповів гендиректор підрядної компанії Сергій Гавриленко. 

Спорткомплекс оснастять "розумним" обладнанням: системи опалення, вентиляції та очистки води будуть об’єднані в єдиний центр, що дозволить підтримувати комфортний мікроклімат всередині. Ультрафіолетовий фільтр дезінфікуватиме воду.

У Нікополі завершується 'Велике будівництво' спорткомплексу з басейном

Крім цього, територію навколо майже закінчили викладати тротуарною плиткою. Поруч з будівлею будуть висаджені листяні та хвойні дерева.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, окрім розбудови спортивних об’єктів, програма Президента Зеленського "Велике будівництво" з наступного року розпочне створення у кожній громаді сучасного парку дозвілля.