Купуючи першу або вже чергову витяжку на кухню, врахуйте всі її особливості, щоб використання пристрою було максимально комфортним для всіх членів родини. Серед асортименту різноманітних конструкцій, брендів і характеристик знайти відповідне рішення іноді непросто.

Ми обговорили питання вибору кухонних витяжок з консультантами інтернет-магазину Eldorado, і вони розповіли про відмінності найпопулярніших конфігурацій.

Переваги інтегрованих моделей

Для більшості покупців витяжки вбудовані – оптимальний варіант. Вони монтуються в меблі, ховаючись за фасадом, у відкритому доступі залишається лише панель керування.

Відео дня

Їхня практично безшумна робота зробить перебування на кухні комфортним і позбавить вас від дратівливого гудіння. Такі рішення доцільні, якщо меблі, текстиль і декор стін виконані в єдиному стилі, і витяжка може внести дисонанс в інтер'єр.

З погляду функціональності вбудовані модифікації аналогічні іншим варіантам витяжок. Ви можете налаштувати комфортний режим відведення повітря або скористатися рециркуляцією, якщо цю опцію передбачив виробник.

Для стандартних кухонь оптимальною потужністю пристрою стане показник у 300 м3/год, для студій або великих їдалень розгляньте потужніші моделі.

Естетика й стиль острівних варіацій

Ці витяжки стануть прикрасою стильної кухні з дизайнерським інтер'єром. Від інших конфігурацій вони істотно відрізняються такими фішками:

  • оригінальне оформлення. Плавні округлі, традиційні прямокутні та цікаві випнуті корпуси підкреслять ваше почуття смаку;
  • свобода розміщення. Встановлюйте витяжку в будь-якому секторі кухні – як опора використовується тільки стеля;
  • зручність експлуатації та обслуговування. Елементи керування завжди будуть під рукою, а світло від пристрою забезпечує комфортне готування.

Ціна острівних модифікацій зазвичай вища, ніж вартість традиційних, проте саме такі пристрої мають більшу потужність і розраховані на ефективне використання навіть у просторих приміщеннях.

Практичність купольних рішень

Купольні витяжки візуально нагадують дах будинку з димоходом, звідси й назва цієї категорії. Під час вибору такого варіанту важливі колір і зовнішні особливості пристрою.

У широкому асортименті кольорів і дизайнерських рішень можете підібрати відповідну модифікацію для будь-якого типу інтер'єру. І без зусиль інтегрувати пристрій в кухню, виконану в класичному стилі чи в будь-якому із сучасних напрямів: хай-теку, мінімалізму, лофті.

Конструкція витяжки дає змогу легко її обслуговувати й забезпечує додаткове освітлення над плитою. З погляду ефективності класичні купольні витяжки цілком задовольняють потреби власника, забезпечуючи чисте повітря у приміщенні й запобігаючи осіданню жиру на поверхнях меблів і стін під час готування їжі.