Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) відновила обіг цінних паперів 15 з 32 підприємств холдингової компанії «Київміськбуд», чий обіг був припинений раніше комісією, повідомили УНІАН у прес-службі комісії.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні НКЦПФР 21 червня 2012 року. Зокрема, був відновлений обіг паперів ЗАТ «Домобудівний комбінат № 4», ВАТ «Трест Київспецбуд», ВАТ «Експериментально-механічний завод «Металіст», ВАТ« Проектно-технологічний інститут «Київоргбуд», ВАТ «Трест« Київміськбуд-6», ВАТ  «Трест «Київміськбуд-3», ВАТ «Деревообробний комбінат № 7», ВАТ «Київпідземшляхбуд-2», ВАТ «Київелектромонтаж», ЗАТ «Тайга», ВАТ «АТП-1», ВАТ «Автотранспортне підприємство № 7», ЗАТ «Будтранс», ВАТ «Експериментально-механічний завод», ЗАТ «Київбуддеталькомплект».

Як відзначили в комісії, дані рішення були прийняті "в зв'язку з усуненням порушень, що стали підставою для призупинення обігу цінних паперів в минулому".

Відео дня

Нагадаємо, на засіданні регулятора 22 травня 2012 року комісія продовжила термін призупинення внесення змін до системи власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів 32 підприємств, що входять в холдинг АТ ХК «Київміськбуд» в якості запобіжного заходу у зв'язку з наявністю інформації про протиправне відчуження акцій зазначених товариств і відповідним зверненням холдингової компанії. Санкції до ряду підприємств АТ ХК «Київміськбуд» вперше були застосовані восени 2010 р.

Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належать київській територіальній громаді і перебувають в управлінні Київської міськдержадміністрації.

У холдинг входять 40 відкритих акціонерних товариств, в яких «Київміськбуд» володіє від 26 до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств, 51 підприємство - на правах асоційованих членів.

«Київміськбуд» в 2011 році ввів в експлуатацію 259,9 тис. кв. м житла в Україні.

Статутний капітал ХК «Київміськбуд» становить 16 млн 535 тис. грн.