фото gsmarena

Бізнес HTC демонструє явні ознаки одужання (у серпні було зафіксовано зростання виручки на 67%) і зараз компанія планує своє повернення на ринок смартфонів.

Читайте такожУ мережі з'єднання явилися зображення нових флагманських смартфонів Huawei

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Ані для кого не секрет, що зараз присутність HTC на ринку смартфонів суто формальна, її частка вже давно перебуває на рівні статистичної похибки", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що HTC не розраховує на миттєвий результат, повертати втрачені позиції виробник планує поступово, чітко дотримуючись обраної стратегії, роблячи ставку на технології VR і 5G. Саме внаслідок розробок в області віртуальної реальності, де HTC домоглася чималих успіхів, і технологій 5G компанія планує виділяти свої смартфони над конкуруючими моделями.

фото gsmarena

Почати HTC планує з малого, нарощуючи випуск смартфонів з розумом. Зокрема, як зазначив президент HTC Taiwan Даррен Чен, оскільки зараз смартфони вартістю нижче NT$10 000 ($323) становлять понад 60% загального обсягу продажів на місцевому ринку, HTC має намір сфокусуватися на випуску нових моделей, орієнтованих саме на цей сегмент. Нагадаємо, нещодавно HTC відродила лінійку недорогих смартфонів Wildfire. Логічно припустити, що саме нові моделі лінійок Wildfire і Desire складуть основу пропозиції компанії.

Як відомо, цього року HTC залишилася без флагманського смартфона (останній флагман компанії HTC U12+), але вже на самому початку наступного року компанія представить свій новий флагман, причому з підтримкою 5G. Аналітики пророкують значне зростання цього сегменту і HTC явно не хоче упустити свій шанс. Нагадаємо, не так давно компанія випустила розумний концентратор 5G Hub. Само собою, майбутній флагман HTC отримає тісну інтеграцію з розробками компанії в області віртуальної реальності. Очевидно, що в майбутньому нас чекає випуск фірмової гарнітури віртуальної реальності HTC. Раніше такі гарнітури для своїх смартфонів Samsung випустили, Google, Xiaomi та інші, але особливої популярності ці пристрої так і не отримали. Чи зможе HTC запропонувати щось принципово нове, покаже час. Тут не варто забувати, що зараз HTC один з лідерів ринку VR, тому потенціал є.

HTC також хоче просувати свій магазин додатків Viveport VR у співпраці з операторами, які пропонують рішення, які використовують смартфон, а не автономні моделі.