Huawei Mate 30 більше не проходить тест безпеки Google SafetyNet / фото medium.com/@topjohnwu

Зовсім нещодавно Huawei представила свої флагманські смартфони серії Mate 30, які стали першими смартфонами компанії без підтримки додатків та сервісів Google, оскільки Сполучені Штати включили китайського гіганта до свого "Списку заборонених компаній".

Читайте такожHuawei вже працює над зв'язком 6G, але чекати доведеться понад 10 років

Про це повідомляє портал IXBT.com.

Відео дня

"Одразу після виходу смартфонів було знайдено обхідний шлях, який дозволяв всім бажаючим продовжувати використовувати сервіси Google на смартфонах серії Mate 30. Однак, як стало відомо, даний "метод обходу через LZ Play" більше не доступний, а веб-сайт з відповідними додатками більше не працює", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що користувачі могли встановити сторонній додаток LZ Play з правами адміністратора, проте потім з'ясувалося, що даний метод викликає деякі серйозні питання з приводу безпеки користувальницьких даних. Цей метод використовував спеціалізований дозвіл Android, доступний тільки в телефонах Huawei, включаючи дозвіл встановлювати інші програми в якості "системних". Незабаром після того, як Джон Ву (John Wu), розробник Magisk, опублікував пояснення того, як працює система, сайт, на якому розміщено додаток LZ Play, було закрито.

"Точної інформації щодо того, хто закрив сайт, немає, але існує ймовірність того, що це сама Huawei направила повідомлення з проханням припинити поширення програми, оскільки компанія була стурбована поганими відгуками в пресі на цю тему", - підкреслює видання.

Крім того, повідомляється, що смартфон Huawei Mate 30 більше не проходить тест безпеки Google SafetyNet. Проходження тестів SafetyNet є однією з вимог, які дозволяють мати можливість використовувати деякі додатки.