В Huawei планують швидко скорочувати відставання / фото gsmarena

У намаганні відмовитися від сервісів Google компанія Huawei розвиває власний магазин додатків Huawei Mobile Services (HMS) та активно співпрацює з індійськими розробниками, щоб надати користувачам аналоги популярних додатків Google.

Читайте такожHuawei повністю замінила американські компоненти в смартфонах

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Хоча ОС Android являє собою систему з відкритим вихідним кодом AOSP (і Huawei може встановлювати її на свої смартфони), Google самостійно пропонує ряд додатків і сервісів, які не є відкритими. До них відносяться Gmail, Chrome, Google Maps, Google Play, YouTube та інше. Саме для таких додатків і потрібно створити альтернативи, щоб користувачі не відчували ніяких обмежень в роботі з мобільними пристроями. Тому Huawei й займається розвитком власної програмної екосистеми", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Huawei Mobile Services являє собою набір базових сервісів, що надаються китайською компанією. Він забезпечує підтримку смартфонів, які не можуть використовувати Google Mobile Services, і надає подібні функції й можливості. В даний час в набір HMS включаються обліковий запис Huawei, повідомлення в додатках, повідомлення, перевірка особи, сканування та інше.

Як повідомлялося раніше, з 23 грудня у Китаї стартував відкритий бета-тест Huawei Mobile Services і HMS Core Test. І як стало відомо, на поточний момент екосистема HMS нараховує близько 45 тисяч додатків. Це дуже мало в порівнянні з магазином Google Play Store, який пропонує своїм користувачам близько 3 мільйонів різноманітних (хоча деякі іноді й дублюються) додатків.

Проте в Huawei планують швидко скорочувати відставання. За повідомленнями ЗМІ, у китайського гіганта вже налічується близько 1 мільйона розробників в усьому світі, готових створювати рішення для екосистеми HMS. Компанія також планує створити заохочувальний фонд в розмірі 1 мільярда доларів, щоб зацікавити розробників у розвитку екосистеми HMS.