За словами Потураєва, ситуація з піратством вкрай негативно впливає на репутацію України у світі / фото rusbase.vc

Піратство є гострою проблемою для телевізійного ринку України і для сегмента платного телебачення зокрема.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв на прес-конференції в УНІАН.

«Піратство є проблемою, дуже гострою і дуже неприємною для України... У нас абсолютно вільно, спокійно і комфортно почуваються піратські платформи... Є таке знахабніле піратство, заходячи на сайт якого, можна побачити можливість платної передплати. Платної передплати на піратський сайт, уявляєте собі? Це просто за межею добра і зла», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожКонфлікти між медіагрупами і провайдерами мають вирішуватися шляхом переговорів - нардеп Потураєв

За словами Потураєва, така ситуація вкрай негативно впливає на репутацію України у світі.

Присутній на прес-конференції член правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) Олександр Глущенко зазначив, що наявні доступні піратські можливості споживання контенту погіршують інформаційну безпеку країни і вбивають ринок платного телебачення.

«Державі потрібно відреагувати на ситуацію, тому що відплив користувачів платного телебачення здебільшого закінчується піратством», - наголосив він.

Присутній на прес-конференції народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко вважає, що ефективними можуть бути такі інструменти впливу.

«Якщо це (піратський ресурс - УНІАН) перебуває на території України, відповідні структури і служби мають знайти ці технічні майданчики і припинити їх діяльність. Якщо це перебуває за територією України, в рамках міжнародного співробітництва ми повинні ініціювати процедуру знаходження цих майданчиків, щоб ті країни (де вони розміщені - УНІАН) припинили їхню роботу з точки зору піратського контенту», - сказав він.

Також присутній на прес-конференції голова правління Інтернет Асоціації України Анатолій П'ятников зазначив, що на телевізійному ринку, крім проблеми піратства, також існує проблема конфліктів між медіагрупами і провайдерами, яка безпосередньо впливають на користувачів телебачення.

За його словами, найкращим способом вирішення цієї проблеми є переговори, але поки що ситуація для них несприятлива.

У прес-конференції також брав участь член правління Інтернет Асоціації України Віктор Мазур.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 квітня, нардеп Потураєв заявив, що конфлікти між медіагрупами і телевізійними провайдерами мають вирішуватися шляхом переговорів, оскільки обидві індустрії є вкрай важливими для національних інтересів України.

В Україні восени з'явиться державна загальнонаціональна цифрова телемережа стандарту Т2, яка матиме як мінімум 12 додаткових каналів. Це стало можливим завдяки реформам у Концерні радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ).