ДП "Антонов" прагне відмовитись від деталей з Росії / фото facebook/antonov

Вже цього року ДП "Антонов" може повністю відмовитись від російських комплектуючих у літаку Ан-124 "Руслан" і почати їхнє самостійне виробництво.

Читайте такожУкраїнський літак-гігант "Мрія" святкує 30-річний ювілей

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" повідомив перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Омельченко.

Відео дня

"Питання заміни тих комплектуючих, які існували в цьому літаку, є дуже гострим для нашого підприємства "Антонов". І зараз активно співпрацюємо ми в цьому напрямку з декількома міжнародними компаніями, що здійснюють виробництво авіаційної техніки. Тому, звичайно, якщо не замінювати ті узли і агрегати, що вироблялися Російською Федерацією, то без Росії неможливо цей літак зібрати.

Але ми вже зараз на завершальній стадії того, що повністю перепрацьовується вся електронна складова цього транспортного літака. І ми сподіваємося, що вона буде остаточно прийнята інженерною групою і групою конструкторів ДП "Антонов" вже в цьому році, для того, щоб почати збирання першого літака, який не буде мати жодного російського комплектуючого виробу", - заявив він.