На дороги буде виділено 75 млрд грн/ фото УНІАН

Наступного року на ремонт і будівництво українських доріг з Дорожнього фонду буде виділено 75 млрд грн.

Читайте такожГройсман відзвітував про будівництво та ремонт доріг за два роки

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на засіданні уряду.

Відео дня

«Зараз буде багато обіцянок. Всі будуть обіцяти, що завтра буде краще. Не купуйтеся на ці обіцянки, а вимагайте стабільного фінансування українських доріг. Зараз це фінансування є. У Дорожньому фонді на 2020 рік передбачено 75 млрд грн», - сказав Омелян.

Також міністр зазначив, що необхідно в бюджеті на наступний рік передбачити додатково близько 50 млрд грн на територіальні дороги, які з'єднують адміністративні центри областей з районними центрами, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, адміністративні центри районів між собою.

Голова «Укравтодору» Славомір Новак на засіданні уряду повідомив, що цього року на ремонт і будівництво українських доріг буде спрямовано 55 млрд грн.

«Цього року в Дорожній фонд надійде 50 млрд грн, а з урахуванням коштів міжнародних фінансових організацій ця цифра становитиме 55 млрд грн. Всі ці кошти підуть на ремонт і будівництво доріг», - сказав він.

Новак зазначив, що з цієї суми «Укравтодор» отримає 33 млрд грн, облдержадміністрації на дороги місцевого значення отримають 14,6 млрд грн, а фонд безпеки – 2,1 млрд грн.