Першу платну дорогу до Польщі почнуть будувати в 2020 році / фото УНІАН

Конкурс на будівництво першої платної дороги зі Львова до Краковця (Польща) буде оголошено восени цього року. Про це повідомив голова «Укравтодору» Славомір Новак на засіданні уряду.

Читайте такожГройсман відзвітував про будівництво та ремонт доріг за два роки

«Продовжуємо переговори щодо першої концесійної дороги Львів-Краковець і восени будемо пропонувати уряду оголосити конкурс на першу концесію», - сказав Новак.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше голова «Укравтодору» заявляв, що будівництво першої платної дороги зі Львова до Краківця (Польща) розпочнеться у 2020 році.

У травні 2015 року «Укравтодор» оголосив конкурс на будівництво першої в Україні концесійної дороги Львів - Краковець, розмови про будівництво якої велися вже більш як десять років. Але у вересні того ж року стало відомо, що конкурсні заявки претендентів - української компанії «Українські транспортні магістралі» і французької Bouygues - не відповідають умовам конкурсу. У зв'язку з цим Міністерство інфраструктури повідомило, що розраховує запустити в новому форматі цей конкурс після того, як буде вдосконалено законодавство України про концесії, а також про державно-приватне партнерство.

27 лютого 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва й експлуатації автомобільних доріг» (реєстраційний номер 6766), яким дозволяється будувати й експлуатувати в Україні автомобільні дороги на умовах концесійного договору.