На ремонт селищних вулиць, доріг і мостів витратять майже 435 млн грн / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) у поточному році профінансує 500 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури у громадах, зокрема, ремонт сільських і селищних вулиць, доріг і мостів, на суму понад 435 мільйонів гривень.

Читайте такожУ "Укравтодорі" відзвітували про будівництво та ремонт доріг

Про це повідомляє міністерство, посилаючись на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе.

Відео дня

Відзначається, що в 2019 році в державному бюджеті передбачено 2,1 мільярда гривень субвенцій на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад (ОТГ). В цьому році Мінрегіон як розпорядник цих коштів затвердив фінансування понад 2700 проектів у різних регіонах України.

За інформацією Парцхаладзе, з них - 500 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури в об'єднаних територіальних громадах на суму більш ніж 435 млн грн, що передбачає капітальний ремонт сільських і селищних вулиць (тротуарів та проїжджих частин), доріг, мостів та інше.

"Півтисячі проектів дорожньо-транспортної сфери будуть реалізовані в об'єднаних територіальних громадах по всій Україні завдяки субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ цього року. Це точкові ремонти вулиць, мостів, доріг в різних селах і селищах України", - цитує прес-служба Парцхаладзе.

Він також нагадав, що з 1 вересня минулого року набули чинності вступили нові державні будівельні норми з проектування вулиць і доріг у населених пунктах, які ввели ряд принципових змін для безпеки та комфорту дорожнього руху.

Зокрема, це можливість звуження ширини смуг руху на дорогах, обов'язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов'язкове влаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, обов'язкове влаштування велодоріжок і велосмугами та інші зміни.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України у 2018 році профінансував через державний Фонд регіонального розвитку близько 2000 об'єктів у регіонах України на суму 6 мільярдів гривень.