Ілюстрація REUTERS

Південнокорейський автовиробник Hyundai офіційно оголосив про створення підрозділу Urban Air Mobility Division, яке буде займатися створенням "літаючих автомобілів".

Читайте такожУ Парижі запустили летюче таксі (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Зазначається, що очолити новий підрозділ запросили колишнього інженера NASA доктора Джайвона Шина (Dr. Jaiwon Shin), який в минулому очолював відділ Aeronautics Research Mission Directorate (ARMD).

"Працюючи над передовими авіаційними дослідженнями і розробками в NASA протягом 30 років, я дуже схвильований довірою і можливістю розробити стратегію міської повітряної мобільності в Hyundai Motor Group. Нова команда в Hyundai розвиватиме основні технології, які зроблять компанію рушійною силою у сфері міської повітряної мобільності, яка, як очікується, зросте в ринок вартістю 1,5 трильйона доларів протягом наступних 20 років", - зазначив доктор Джайвон Шин.

Таким чином Hyundai збирається вже зараз підготуватися до моменту, коли найбільші мегаполіси Землі поглинуть дорожні пробки та єдиним способом дістатися з точки А до точки Б стане повітряне сполучення. Автовиробник хоче створити "інноваційні рішення в рамках розумної мобільності, яких раніше ніхто не бачив і про які навіть не думали".

Остання фраза дозволяє припустити, що мова йде не про дрони або літаючі автомобілі вертикального зльоту і посадки (VTOL, Vertical Take-Off and Landing), а про свіжіші та несподіваніші рішення.

Зазначимо, що Hyundai став першим великим автовиробником, який відкрив подібний підрозділ у межах самої компанії. Раніше такі компанії вважали за краще інвестувати в перспективні стартапи, купувати їх чи виділяти власні відділи розробки в окремі компанії. Наприклад, китайський виробник Geely, володіє брендами Volvo і Lotus, у 2017 році придбав відомий в даному сегменті стартап Terrafugia.