Південно-Західна залізниця покращує умови праці - Веприцький

На Південно-Західній залізниці реалізується програма поліпшення умов праці залізничників. Днями працівники відновлювальних поїздів Козятина та Дарниці отримали сучасні спецавтомобілі. У планах – оновлення всього автопарку філії.

У рамках Програми покращення умов праці співробітників ПЗЗ наприкінці листопада філія придбала два нових автомобілі на платформі МАЗ для працівників відновлювальних поїздів станцій Дарниця та Козятин. Це – потужні повнопривідні автомобілі, з опалювальною кабіною на 12 посадочних місць, обладнані потужним генератором.

Куплений транспорт забезпечує комфортні умови для ремонтників, які часто працюють у важкодоступних місцях.

Відео дня

Південно-Західна залізниця – перша філія АТ «Укрзалізниця», яка забезпечує співробітників такою технікою. Гроші на купівлю знайшли за рахунок раціонального використання бюджетних коштів.

- Завдяки системі «Прозоро», ми заощадили в цілому 71 мільйон гривень за рік. Цей ресурс вирішили направити на Програму покращення умов праці, - коментує директор Південно-західної залізниці Роман Веприцький.

За його словами, існуючий ремонтний автотранспорт останній раз оновлювався 30-40 років тому і на сьогодні повністю вичерпав свій ресурс. У перспективі такі ж машини отримають бригади інших відновлювальних поїздів Південно-західної залізниці.

- Залізниця – це, насамперед, люди. Я добре знаю ціну праці, працювати почав ще в школі. Гідні умови роботи для людей, завдяки яким підприємство функціонує, - мій безумовний пріоритет, - підкреслює Роман Веприцький.

Для довідки

Програма покращення умов праці співробітників ПЗЗ – одна з десяти програм розвитку Південно-Західної залізниці в 2019 році. В жовтні, в рамках Програми ПЗЗ закупила і передала в експлуатацію ще 17 одиниць автотехніки – нові обладнані системами GPS-навігації «Toyota Hilux» і трактори. Їх отримали Жмеринська механізована дистанція вантажно-розвантажувальних робіт, Київська, Козятинська, Жмеринська, Хмельницька і Конотопська дистанції сигналізації та зв'язку, Фастівська, Ніжинська, Вінницька і Чернігівська дистанції шляхів, а також Київська залізнична автобаза.