Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" завершила реконструкцію залізничної станції "Видубичі" і створила на її базі транспортний хаб.

Читайте також"Укрзалізниця" відкрила продаж квитків по Україні: перелік напрямків

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури з посиланням на міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Відео дня

"Після оновлення станція "Видубичі" в Києві об'єднує в єдину логістичний ланцюг одразу кілька видів транспорту: залізничний, авто, авіа та метрополітен", - цитує прес-служба міністра.

За словами Криклія, завдяки новій високої пасажирської платформи станції "Видубичі" зможе приймати пасажирів Kyiv Boryspil Express і швидкісних поїздів "Інтерсіті" та "Інтерсіті +".

Зазначається, що в рамках реконструкції станції побудована нова висока пасажирська платформа довжиною 108 метрів, сходи та касовий павільйон, а також змонтований навіс платформи з водостічною системою над виходом зі станції метрополітену.

"Окрім цього, облаштовано електроосвітлення, гучномовне оповіщення, інформаційні табло та проведено благоустрій території з дотриманням усіх необхідних вимог для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Також буде встановлена пересувна платформа", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укрзалізниця" заявила про плани додати до маршруту залізничного експрес-поїзда Kyiv Boryspil Express, що курсує між станцією "Київ-Пасажирський" і аеропортом "Бориспіль", зупинку на Видубичах.

30 листопада 2018 року "Укрзалізниця" запустила залізничний експрес Kyiv Boryspil Express між станцією "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль". Купити квитки на експрес можна в залізничних касах і кіосках самообслуговування. Залізничне сполучення між столицею та аеропортом буде функціонувати в режимі 24/7.

Маршрут поїзда проходить від вокзалу "Київ-Пасажирський" через станцію "Дарниця" до термінала D аеропорту "Бориспіль". Спочатку планувалося, що потяг буде зупинятися і на станції "Видубичі". Розрахунковий час в дорозі - 35 хвилин.