У Дніпрі стартували роботи з будівництва сучасного аеропорту / Ілюстрація REUTERS

У Державному бюджеті на 2021 рік необхідно закласти 2 млрд грн на будівництво аеропорту в Дніпрі.

Про це повідомляє Офіс президента в Facebook.

Читайте такожВ аеропорту Дніпра держава почала будувати ЗПС, а Ярославський - термінали

Ціна

"У Дніпрі стартували роботи з будівництва сучасного аеропорту. Вже скоро побачите нову злітно-посадкову смугу довжиною 3,2 кілометра, яка буде оснащена сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Необхідне фінансування для реалізації проекту в обсязі 2 млрд грн має бути враховане у Державному бюджеті наступного року», — сказано в повідомленні.

Відео дня
Скріншот з Facebook

В ОП додали, що за кошти приватного інвестора паралельно розпочато будівництво нового пасажирського та VIP-терміналів, а також оголошено тендер на відбір генпідрядника будівництва нового аеродромного комплексу.

Аеропорт "Дніпропетровськ" та обіцяне будівництво

  • Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" у 2019 році відзначив своє 75-річчя, ступінь зносу конструктивного його будівель досягає 50%, остання реконструкція ЗПС проводилася близько 30 років тому. З новою ЗПС довжиною 3 200 м Дніпровський аеропорт зможе приймати сучасні повітряні лайнери всіх типів, включаючи Boeing 777.
  • 3 квітня 2020 року Верховна Рада України зберегла при перегляді статей державного бюджету на 2020 рік 100 млн гривень на будівництво нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) в аеропорту м. Дніпро.
  • 15 вересня 2020 року було укладено договір на виконання підготовчих робіт для реалізації проекту з будівництва нового аеродромного комплексу в міжнародному аеропорту "Дніпропетровськ".