Ілюстрація REUTERS

«Укрзалізниця» вже відновила близько половини пасажирських поїздів, які курсували до карантину. Наразі залізницями України курсують 65 поїздів далекого сполучення та 700 приміських.

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці» з посилання на в.о. голови правління Івана Юрика.

Читайте такожКабмін змінив склад правління «Укрзалізниці»

Відео дня

Скільки поїздів вже курсують

За його словами, вже курсує 59% поїздів далекого сполучення та 46% приміських поїздів.

«Залізниця поступово повертається до обсягів руху, які були до карантинних обмежень. Так, за два місяці після відновлення руху практично всі регіони України мають залізничне сполучення. Подальше відновлення пасажирського руху залежить від епідемічної ситуації в країні та відповідних рішень компетентних органів», — зазначив Іван Юрик.

Які вимоги до пасажирів

Він також нагадав, що пасажирам, подорожуючи залізницею та перебуваючи на вокзалах і станціях, слід неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів. «Вдягайте маски, дотримуйтеся соціальної дистанції та дезінфікуйте руки. Від цього залежить подальший розвиток ситуації з поширенням інфекції та інтенсивність відновлення залізничного сполучення», — резюмував керівник «Укрзалізниці».

Хто вирішує долю пасажирського сполучення

Як наголосили у прес-службі, рішення щодо відкриття пасажирського сполучення приймаються комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласних адміністрацій. Після чого відповідні пропозиції надаються «Укрзалізниці» для призначення нових поїздів.

Як готують поїзди до запуску

Усі пасажирські поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, пройшли відповідні інструктажі та медогляд.

«Укрзалізниця»: історія виходу з карантину

З 1 червня «Укрзалізниця» частково відновила рух приміських електричок.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що «Укрзалізниця» не має наміру збільшувати ціни на квитки після відновлення пасажирського сполучення.