false

З початком робіт з будівництва злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту "Дніпро" компанія "НС Дніпро", що входить до групи DCH приватного інвестора Олександра Ярославського, починає будівництво нового аеровокзального комплексу.

Про це сьогодні офіційно було заявлено на прес-конференції.

"Сталася, дійсно, історична для області подія - почалося будівництво аеропорту. Він буде сучасним, безпечним і технологічним. Таке завдання поставив Президент України Володимир Зеленський.

Відео дня

Ми починаємо будівництво злітно-посадкової смуги - перша частина будівельних робіт, а наш інвестор, компанія DCH, будівництво нового терміналу. Як ми і планували, роботи починаються синхронно", - повідомив Олександр Бондаренко, голова Дніпропетровської обласної адміністрації. - Сучасний аеропорт - мрія жителів і одночасно першочергова необхідність для регіону, який жадає стрімкого розвитку".

Як відомо, в рамках проекту державно-приватного партнерства держава будує злітно-посадкову смугу, що належить їй, що є частиною стратегічної інфраструктури країни, а приватний інвестор — група DCH відомого бізнесмена Олександра Ярославського - комплекс терміналів.

false

"Я бачу реальну підтримку держави, вдячний, що сформована хороша команда для реалізації цього проекту, - сказав на прес-конференції Володимир Васильченко, генеральний директор Міжнародного аеропорту "Харків", Керівник проектної групи будівництва нового аеропорту в Дніпрі. - Ми будемо використовувати досвід Харкова, коли можна вводити в експлуатацію окремі готові об'єкти. У цьому випадку з'являється шанс прискорити запуск експлуатації нового аеропорту".

Напередодні старт робіт з будівництва злітно-посадкової смуги і нового термінального комплексу анонсував у своєму телеграм-каналі Владислав Криклій, міністр інфраструктури. "Починаємо роботи з будівництва нового аеродромного комплексу в аеропорту Дніпра. Сьогодні укладено договір, за яким вже завтра стартують підготовчі роботи, - повідомив міністр. - Оголошено тендер на відбір генпідрядника будівництва аеродрому. А приватний інвестор "НС Дніпро" (входить до групи DCH Ярославського) починає будувати новий пасажирський і VIP-термінали".