Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" 1 червня почала перший етап відновлення курсування приміських поїздів й відновила рух 439 приміських поїздів.

Читайте такожУ Кабміні назвали умови для відновлення залізничного сполучення у всіх регіонах України

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Зокрема, з 1 червня у філії "Донецька залізниця" почнуть курсувати 38 поїздів, "Львівська залізниця" - 30 поїздів, "Одеська залізниця" - 84 поїзди, "Південна залізниця" - 156 поїздів, "Придніпровська залізниця" - 22 поїзди, "Південно-Західна залізниця" - 109 поїздів.

"Закликаємо пасажирів усвідомлювати та виконувати рекомендації при проїзді залізничним транспортом. Зокрема, дотримуватися соціальну дистанцію, одягати маску, а в разі виявлення симптомів гострої респіраторної хвороби - залишатися вдома. На час дії карантину в кожному приміському поїзді перебуватиме провідник, який стежитиме за дотриманням цих норм", - цитує прес-служба в.о. голови правління "Укрзалізниці" Івана Юрика.

Зазначається, що станом на 1 червня "Укрзалізниця" ще не отримала рішення про ослаблення карантину від регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласних державних адміністрацій у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях.

"В Хмельницькій області є дозвіл на курсування тільки у двох напрямках: Жмеринка - Гречани та Хмельницький – Волочиськ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, згідно з постановою Кабінету міністрів України, призначення приміських поїздів здійснюється відповідно до прийнятих рішень регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по кожній області окремо.