Серед кандидатів на президентську посаду лідером став Зеленський / колаж УНІАН

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку березня 2019 року, лідером президентського рейтингу залишається Володимир Зеленський, якого підтримують 24,9% тих, хто визначився та має намір голосувати.

Читайте такожУ ЦВК повідомили про безпрецедентну кількість спостерігачів на майбутніх виборах

Другу позицію посідає Юлія Тимошенко (18,8%), третю – Петро Порошенко (17,4%). За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 10,2%, Анатолія Гриценка – 9,4%, Олега Ляшка – 5,8%, Олександра Вілкула – 3,5%, Ігоря Смешка – 3,1%, Руслана Кошулинського – 2,2%. Зазначається, що за останній тиждень електоральні позиції лідерів практично не змінилися.

Відео дня

Згідно з результатами опитування, Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях та в Центрі країни. ЮліяТимошенко та Петро Порошенко – в Центрі та на Заході, Анатолій Гриценко – на Заході, а Юрій Бойко – на Сході країни.

При цьому, Зеленський - лідер електоральних симпатій у містах, Тимошенко – в селах. Зеленський є лідером симпатій серед молоді та людей середнього віку, Тимошенко – серед старших виборців.

Якщо Зеленського, Порошенка та Гриценка відносно більше підтримують чоловіки, то Тимошенко – жінки.

Зазначимо, що якщо раніше більшість вважала, що президентом, незважаючи на їхній вибір, в результаті стане Петро Порошенко, то тепер думки  з цього приводу майже зрівнялися за трьома кандидатами: 20,8% - у чинного гаранта, у перемогу Зеленського вірять 19,5%,Тимошенко – 18,6%. Протягом останнього місяця додав у вірі Володимир Зеленський. З іншого боку дещо втратив у цьому показнику Порошенко.

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%. Терміни проведення дослідження: 9-15 березня 2019 року.