Петро Порошенко прокоментував скандальний відеоролик, на якому одного з кандидатів у президенти збиває вантажівка / REUTERS

Кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко, відповідаючи на питання щодо відеоролика, в якому вантажівка збиває кандидата в президенти Володимира Зеленського, заявив, що не хоче «мірятися роликами», а щоб креативні агентства, які поширюють відповідні матеріали, припинили це робити, його опоненту слід прийти та подебатувати з ним.

Читайте також"Треш", з яким Україна ще не стикалася": у Зеленського прокоментували скандальне відео з фурою

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав журналістам в одному із залів НСК «Олімпійський» у Києві, відповідаючи на питання, чи його штаб причетний до виготовлення відеоролика, в якому його опонента у другому турі президентських виборів збиває вантажівка. 

Відео дня

«80% вигуків і негативної інформації у ЗМІ була присвячена Петру Порошенку і лише 20% - іншому кандидату. Чи щасливий я від цього? Ні. Чи була це правдива інформація? У більшості свої - ні, але чи маємо ми у зв’язку з цим згортати свободу слова? Ні, тому що це є ознака демократичної країни», - заявив він. 

«Щодо виготовлення роликів? Я не хочу мірятися роликами, я категоричний противник віртуальної кампанії, і для того, щоб народна творчість того чи іншого кандидата або тієї чи іншої креативної агенції притримала свій пил, є єдиний інструмент – дебати, прийди, скажи і дай відповідь - і все закінчиться», - додав Порошенко.

Він зауважив, що йому як громадянину України не подобається, коли кандидат в президенти уникає дебатів. 

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня в штабі Зеленського заявили, що їх кандидату можуть посилити охорону у зв'язку з публікацією в Telegram-каналі, який пов'язують зі штабом іншого кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка, відеоролика, де фура збиває його опонента.

Згідно з повідомленням, о 21.34 10 квітня в Telegram-каналі під назвою "Європейське майбутнє України", який штаб Зеленського пов'язує з Порошенком, було опубліковано відео, на якому фура збиває Зеленського.

В "Зе! Команді" заявляють, що відеоролик змонтований на основі останнього агітаційного ролика Зеленського, який вийшов вранці 10 квітня.

За даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України - погроза або насильство стосовно державного чи громадського діяча.