11 квітня в штабі Зеленського заявили, що їх кандидату можуть посилити охорону у зв'язку з публікацією відео / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що необхідно дати правову оцінку відеоролика, в якому кандидата в президенти, шоумена Володимира Зеленського нібито збиває вантажівка.

Читайте такожСША не підтримують жодного з кандидатів у президенти України - Волкер

Про це очільник МВС сказав у коментарі кореспонденту УНІАН, коментуючи появу в мережі відповідного відео.

Відео дня

"Це 346 стаття ... Це загроза державному діячу, або громадському активісту, або громадському діячу. Але це ж потворне відео, погодьтеся", - сказав Аваков.

"Наступні дії такі: я думаю, що дуже скоро це відео зникне з мережі, тому що слідчий звернувся вже до адміністрації мережі з вимогою прибрати його", - заявив Аваков.

За словами міністра, контент ролика, розміщеного на офіційному каналі штабу кандидата в президенти Петра Порошенка, свідчить про пряме посягання на Зеленського. "Це приклад вбивства", - сказав Аваков.

"Я вважаю, що це дуже некоректно ... Слідчі вважають, що це пряма загроза, яка підпадає під цю статтю. У принципі, це кримінальне покарання, карається затриманням, позбавленням волі, але, щонайменше, вже точно потрібно дати правову оцінку цього ролика і прибрати його з мережі", - заявив Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня в штабі Зеленського заявили, що їх кандидату можуть посилити охорону у зв'язку з публікацією в Telegram-каналі, який пов'язують зі штабом іншого кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка, відеоролика, де фура збиває його опонента.

Згідно з повідомленням, о 21.34 10 квітня в Telegram-каналі під назвою "Європейське майбутнє України", який штаб Зеленського пов'язує з Порошенком, було опубліковано відео, на якому фура збиває Зеленського.

В "Зе! Команді" заявляють, що відеоролик змонтований на основі останнього агітаційного ролика Зеленського, який вийшов вранці 10 квітня.

За даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України - погроза або насильство стосовно державного чи громадського діяча.