Правоохоронні органи станом на 12.00 зафіксували 281 звернення у зв'язку з порушеннями під час виборів по всій Україні.

Як передає кореспондент УНІААН, про це під час брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Читайте такожУкраїна обирає президента у другому турі

"На теперішній час до органів поліції надійшла 281 заява та повідомлення, пов'язані з порушеннями у виборчому процесі. Зазначені факти пов'язані здебільшого з незаконною агітацією - 57 звернень, фотографуванням бюлетенів - 13, погрозою фізичною розправою та підкупом виборців - по два, винесенням бюлетеня - один", - сказав Шкіряк.

Він додав, що усі заяви реєструються правоохоронними органами згідно з чинним законодавством, і кожному випадку буде надано належну юридично-правову оцінку.

Разом із тим, Шкіряк зазначив, що ситуація на території України спокійна і перебуває під повним контролем правоохоронних органів.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, у столиці станом на 12.00 зафіксовано 31 правопорушення, пов'язане із виборчим процесом.

"На теперішній час у нас є 31 звернення до поліції про порушення. Це незаконна агітація, одне звернення було про підкуп виборців, але воно не підтверджується. Кілька хвилин тому зареєстровано звернення у Деснянському районі, що пропали листи у списках виборців. Там розбирається слідчо-оперативна група, і один раз ми задіювали групу піротехніків, коли на Дарницькому вокзалі була виявлена підозріла коробка, її перевірили, нічого небезпечного не було", - сказав Крищенко.

Він зазначив, що наразі правоохоронні органи у Києві працюють у посиленому режимі.

Окрім цього, додав Крищенко, було підсилено охорону громадського порядку біля храмів, оскільки сьогодні церковні свята, і там великі скупчення громадян.

Для охорони порядку під час виборів залучено понад 130 тисяч осіб.