Голова Харківської облради виступає за збереження курсу на децентралізацію / vidrodzhennya.org.ua

Про це заявив президент Української асоціації місцевого самоврядування, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, коментуючи ініціативу мерів Харкова та Одеси про об'єднання зусиль для участі у позачергових виборах до Верховної ради.

Зокрема, на думку Чернова, метою об'єднання регіональних лідерів в політичну партію має бути завершення реформи децентралізації влади в Україні, повідомляє РБК-Україна.

"Я підтримую ідею і людей, які виступають за розвиток регіонів, поглиблення реформи децентралізації та посилення місцевого самоврядування. Останнім часом реформа дещо пригальмувала, сьогодні існує небезпека, що процес може бути заморожений. Тому є необхідність об'єднатися, щоб зберегти курс на децентралізацію і ті досягнення, якими Україна може пишатися", – сказав голова Харківської облради.

Відео дня

Відзначимо, на думку експертів, представництво регіональних еліт у Верховній раді з урахуванням процесу децентралізації має бути посилене. Як заявив політолог Андрій Золотарьов, проект з участю авторитетних мерів має всі шанси подолати не тільки 3%, а і 5% бар'єр і бути представленими в парламенті.