Сліпачук заявила, що вибори відбулися / фото УНІАН

Парламентські вибори відбулися, а подій, які б поставили під сумнів проведення виборчої кампанії, не зафіксовано.

Читайте також"Слуга народу" може отримати кількість мандатів, необхідну для створення більшості без коаліції - дані ЦВК

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Відео дня

“Ласкаво просимо в нову реальність. Вибори парламентські відбулися... Таких подій, які б поставили під сумнів проведення цієї виборчої кампанії, не було… Комісія буде переходити до підрахунку голосів та отримання протоколів з мокрими печатками від виборчих комісій”, - наголосила вона.

Сліпачук зазначила, що сьогодні відбулася розмова з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим щодо супроводу правоохоронцями членів виборчих комісій під час транспортування протоколів.

Заступник голови ЦВК Євгеній Радченко нагадав, що явка на позачергових парламентських виборах становила 49,8%.

За його словами, такі низькі дані виправдовуються літнім періодом проведення виборів та їхньою позачерговістю, а через це і неочікуваністю для суспільства.

Радченко наголосив на тому, що наразі виборчі комісії працюють набагато швидше, ніж на президентських виборах, попри те, що на парламентських їм доводиться працювати з двома виборчими бюлетенями.

“Ми зіткнулися з уже традиційною проблемою - величезна ротація членів дільничних та окружних виборчих комісій. Кожного дня, на кожному засіданні ЦВК ми вимушені були проводити заміни. Їх була дуже велика кількість.... Звичайно, це не сприяє точності виборчого процесу, і це призводило дуже часто до помилок, але навіть такий екстремальний режим роботи комісій не завадив швидкості і точності як проведення голосування, так і встановлення результатів”, - підкреслив він.