фото kiev.klichko.org

Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного компанією "Правові передові ініціативи», при перерахунку рейтингів кандидатів з умовою явки тих, хто коливається - Кличко може набрати в першому турі понад 50% і вибори можуть пройти в один тур.

За чинного мера Києва Віталія Кличка готові проголосувати 49,29% виборців. За будь-яких обставин готові прийти на виборчі дільниці, щоб взяти участь у голосуванні на виборах Київського міського голови та депутатів міськради, 54,19% киян. Не готові брати участь у голосування - 27,71%, коливаються - 12,81% киян - може підуть, а може не підуть. Взагалі не ходить на вибори - 5,29% жителів столиці.

За умови, що невизначених виборців 13%, то при перерахунку голосів Кличко може отримати 53% голосів. Відповідно необхідності в проведенні другого туру не буде.

Відео дня

Проте опитування показує, що за Віталія Кличка в іншому турі готові голосувати більшість виборців столиці. Позиції чинного мера Києва зміцнюються незалежно від того, який кандидат з ним може пройти до другого туру, оскільки перетоки прихильників інших кандидатів йдуть Кличку, а не його опонентам, незалежно від моделювання його суперників у другому турі.