За словами Зеленського, в команді Філімонова є бізнесмени, спортсмени та культурні діячі / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому пропрезидентська партія «Слуга народу» висунула коміка Олега Філімонова кандидатом у мери Одеси.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ в рамках поїздки в Одеську область.

«Щодо Філімонова, чому саме він? Ми перебуваємо в прекрасному місті-герої Одеса. Місто, я вважаю, дійсно герой. Я говорю не лише про Другу світову війну, не лише про війну на Донбасі, я говорю про тих героїв, які представляли її (Одесу - УНІАН) все життя, - великі письменники, художники, вчені та спортсмени, що перетворили це місто на перлину», - сказав він.

Зеленський вважає, що Одесі потрібен символ чесності, культурного лідерства, порядності, мер, якого знають не лише в Одесі, а й за кордоном.

«Знають не через якісь кримінальні справи, а знають, як чесну, відому, я вважаю, легендарну людину. Люблять писати, що він (Філімонов - УНІАН) якийсь учасник КВК. Мені здається, що це звучить дуже прикро, і не слово КВКщик, тому що той, хто «служив» у КВК, знає, що це дуже складно. Він представляв Одесу на рівні всіх країн СНД, і були чемпіонами (команда КВК з Одеси - УНІАН) і тоді не говорили якийсь там, а говорили - наш символ, це гордість і обличчя Одеси», - додав президент.

За словами Зеленського, в команді Філімонова є бізнесмени, спортсмени та культурні діячі.

«Я вважаю, що ці люди не дадуть скривдити ваше прекрасне місто. Тому що в Одеси багато за ці роки забрали або можновладці, або ще якісь товариші, як власники танкера «Делфі». Мені здається, що повернути це можуть люди, перш за все, порядні. Я так вважаю, це моя думка, я хочу, щоб нам не було соромно за кандидата, який йде від нас (від партії «Слуга народу» - УНІАН). Я не хочу займатися ніякою агітацією, нікого вмовляти, я вважаю, що це несправедливо. Ми з будь-якою людиною будемо знаходити контакт. Мені не байдуже, що відбувається в Одесі», - підкреслив глава держави.

Читайте також"Вже місяць": голова "Слуги народу" заявив, що комік Філімонов готується очолити Одесу

Олег Філімонов йде у мери Одеси: що відомо