Київ. 18 листопада. УНІАН. Корвет Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Тернопіль” бере участь в бойовому патрулюванні в рамках антитерористичної операції НАТО “Активні зусилля”.

Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, корвет ”Тернопіль” сьогодні увійшов в оперативне підпорядкування командувача військово-морської компоненти Об’єднаних збройних сил НАТО “Південь” та під прапором Альянсу вийшов з грецької військово-морської бази Суда-Бей і взяв курс у визначений район Середземного моря.

У базі Суда-Бей екіпаж “Тернополя” пройшов триденну підготовку. Експерти Північноатлантичного альянсу позитивно оцінили рівень теоретичних знань та практичного досвіду українських військових моряків.

Відео дня

Під час патрулювання екіпаж українського корабля, яким командує капітан 3-го рангу Роман П’ЯТНИЦЬКИЙ, здійснюватиме опитування та оглядові операції цивільних суден за стандартами НАТО. Дані, зібрані українськими військовими моряками, будуть надіслані у Морський оперативний центр у Неаполі та у Центр судноплавства НАТО, що у Нортвуді (Велика Британія), та враховані при складанні загальної картини щодо обстановки із судноплавством у Середземному морі.

Як передбачається, під час бойового чергування корвет “Тернопіль” кілька разів повертатиметься до бази Суда-Бей для поповнення запасів продовольства та палива.

Участь українського корабля в антитерористичній операції “Активні зусилля” завершиться у першій декаді грудня.