Брюссель. 12 січня. УНІАН. Російська сторона отримала повідомлення про те, що офіційний Київ перепідписав протокол про моніторинг транзиту газу без згадувань декларації до протоколу, і сподівається швидко відновити транзит

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це повідомив сьогодні під час телефонної конференції прес-секретар прем`єр-міністра Росії Володимира ПУТІНА Дмитро ПЄСКОВ.

«Ми отримали інформацію з Києва, що протокол був перепідписаний без будь-яких згадувань про декларацію. Ми сподіваємося, що це так і є», - сказав він.

Відео дня

Прес-секретар російського прем`єра зазначив, що постачання газу до Європи може бути відновлено одразу після підтвердження цієї інформації.

Разом з тим, Д.ПЄСКОВ зауважив, що за інформацією, яку має Москва, протокол був перепідписаний на більш низькому, ніж попередній, рівень – на рівні віце-прем`єр-міністра та заступника голови правління НАК «Нафтогаз України».

«Це виглядає дивним. Ми пам`ятаємо, що існуюча транзитна угода від 2007 року, підписана тодішнім заступником голова «Нафтогазу» Ігорем ВОРОНІНИМ, була поставлена під сумнів нинішнім урядом України й оскаржена в суді», - сказав прес-секретар російського прем`єра.

Він не виключив при цьому, що, знизивши рівень підписантів протоколу, Київ «намагається проводити якусь свою гру».