Брюссель. 11 червня. УНІАН. Країни-члени ЄС можуть схвалити рішення про призупинення санкцій проти міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макєя.
Про це повідомляє сьогодні видання The Lithuania Tribune з посиланням на заступника міністра закордонних справ Литви Андріса Кріваса.
“Країни-члени стають дедалі ближчими до згоди у потребі призупинити присутність В.Макєя в переліку осіб, проти яких діють санкції ЄС, якщо ЄС хоче зберегти канали для комунікацій з білоруською владою”, - цитує видання А.Кріваса.
Він додав, що рішення про призупинення санкцій може бути схвалено вже цього місяця, однак буде тимчасовим, і регулярно переглядатиметься.
“Якщо така згода буде досягнута країнами-членами, то ці заходи проти В.Макея будуть призупинені, а не скасовані”, - зазначив чиновник.
Разом з тим він на уточнив, хто представлятиме Білорусь на саміті “Східного партнерства”, який відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада цього року.
Як повідомляв УНІАН, станом на сьогодні до переліку громадян Білорусі, яким заборонено в’їзд до ЄС і чиї активи в ЄС заморожені входить 241 особа, а до переліку компаній, чиї активи заморожені – 28 компаній.