В Україні можуть легалізувати медичний канабіс / фото REUTERS

Парламент може на початку листопада ухвалити закон про легалізацію канабісу.

Про це Bloomberg розповів голова комітету з охорони здоров'я Михайло Радуцький. За словами двох інших неназваних депутатів, сесія призначена на початок листопада. Точний розклад парламентських засідань не розголошується з міркувань безпеки. 

У суспільстві тривають дискусії щодо необхідності легалізувати канабіс: 37% проти і 35% – за. Також всередині Верховної Ради немає повного консенсусу: фракція "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко виступила проти даного законопроекту і закликала провести референдум.

Відео дня

Депутат комітету з питань охорони здоров’я Ольга Стефанишина зазначила, що законопроект "особливо важливий зараз, коли наша країна перебуває в активній фазі війни, щоб зняти біль від бойових поранень і покращити психологічний стан у час, коли багато українців стресують".

Легалізація медичного канабісу в Україні

У липні парламент у першому читанні підтримав урядовий законопроект про легалізацію медичного канабісу. За його ухвалення проголосувало 268 народних обранців. Законопроект передбачає дозвіл на використання в медичних цілях препаратів, які були виготовлені з медичного канабісу.

За словами однієї з авторок законопроекту, нардепки Ольги Стефанишиної, покарання за нелегальне використання, вирощування, перепродаж медичного канабісу буде аналогічним покаранню за збут наркотиків.

За її словами, наразі в Україні щонайменше 6 мільйонів людей з психічними травмами та розладами потребують лікування канабісом. Передусім йдеться про поранених військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: