Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України виділив 4,5 млн грн з Резервного фонду державного бюджету на евакуацію українців із зони розповсюдження коронавірусу в Китаї.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду (№ 99-р) від 5 лютого.

"Виділити Міністерству інфраструктури 4500 тис. гривень для здійснення евакуації громадян України та членів їх сімей із зони поширення коронавірусу 2019-nCoV на території Китайської Народної Республіки (м. Ухань)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому, згідно з розпорядженням, Мінінфраструктури мало в тижневий термін затвердити перелік витрат, пов'язаних з евакуаційними заходами.

Також до 30 квітня 2020 року Мінінфраструктури доручено подати звіт про використання коштів до Державної казначейської служби, Міністерства фінансів і Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Читайте такожПроведені навчання в 10 регіонах: в МОЗ розповіли, як готуються захищати країну від коронавірусу

Як повідомляв УНІАН, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що борт з евакуйованими громадянами України 18 лютого вилетить з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу COVID-19 (початкове назва – 2019-nCoV), і наступного дня прибуде до Києва.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавируса з Китаю.