REUTERS/Nexu Science Communication

Відповідно до даних ВООЗ, вірус, який викликає захворювання COVID-19, називається SARS-CoV-2.

Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Про це нагадали у прес-службі МОЗ України й пояснили, чого боїться новий коронавірус із Китаю.

Читайте такожНа Закарпатті скликають спецкомісію через коронавірус та "італійські бусики"

Відео дня

У цілому коронавіруси дуже стабільні в замороженому стані, згідно з дослідженнями інших коронавірусів, які показали виживання до двох років при -20°C. Дослідження, проведені на SARS-CoV і MERS-CoV, показують, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом декількох днів залежно від комбінації параметрів, таких як температура, вологість і світло. 

Наголошується, що коронавіруси - термолабільні, що означає, що вони чутливі до нормальної температури приготування (70°C). Тому, як правило, слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі.

Раніше у МОЗ України повідомляли, що станом на 25 лютого у світі зареєстровано 80 тис. 150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 699 – летальні, одужало вже 27 тис. 695 осіб.