У Миколаївській області учнів "гімназії" атакувала інфекція / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

В Миколаївській області призупинили роботу Новоодеської гуманітарної гімназії через зараження 13 учнів ротавірусною інфекцією.

Про це в Facebook повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За результатами епідрозслідування встановлено, що учні гімназії 14 вересня брали участь у щорічному святкуванні Дня здоров'я, який проводився біля природного джерела води на околиці міста Нова Одеса.

Відео дня

Зазначається, що всього до заходу були залучені 158 дітей та 14 вчителів. Вони вживали воду з джерела, харчувались окремо – продукти кожен брав з собою.

Перші ознаки захворювання у дітей з’явилися 16 вересня (підвищення температури тіла, багаторазовий рідкий стілець, блювання, пронос).

Читайте такожНазвано причину спалаху COVID-19 в одеській лікарніЗа даними центру, до інфекційного відділення Новоодеської багатопрофільної лікарні госпіталізовано 7 учнів, одну дитину – до міської дитячої лікарні №2 Миколаєва. Інші 5 хворих дітей отримують амбулаторне лікування.

З 17 вересня роботу гімназії тимчасово призупинено.

У центрі додали, що склали перелік осіб, які брали участь у святкуванні. За ними встановили медико-санітарне спостереження. Також відібрали для дослідження воду з природного джерела.

Окрім того, проведено вірусологічне обстеження на ротавірусну інфекцію усіх хворих, які перебувають у стаціонарах. Усі результати виявилися позитивними.

Станом на 21 вересня нових випадків захворювання не виявлено.

Новоодеська гуманітарна гімназія знаходиться в місті Нова Одеса, на вул. Чапаєва, 75. 

Раніше у Хмельницькому навчально-виховному об'єднанні №1 масово отруїлися учні молодших класів. Захворіли 92 школярі та мама однієї дитини.

Пізніше з'ясувалося, що масове отруєння спровокувала шкідлива для людини бактерія – золотистий стафілокок.

Що таке ротавірусна інфекція довідка УНІАН

Ротавірусною інфекцією називають інфекційну хворобу вірусного походження, яка протікає з важкою діареєю, пише Вікіпедія.

Діарея при ротавірусній інфекції може спровокувати смерть маленьких дітей.