В Одесі реанімації заповнені хворими на коронавірус \ фото УНІАН

В Одеській області опорні лікарні, які приймають пацієнтів з COVID-19, заповнені на понад 70%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявила керівник департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва.

"На сьогодні завантаженість ліжок – 72%. При цьому в реанімаціях 80% – пацієнти похилого віку", - заявила посадовець, закликавши всіх вакцинуватися від коронавірусу.

Вона додала, що за таких умов (завантаженості лікарень) регіон через добу або дві може перейти у "червону" зону епіднебезпеки.

"Тоді буде повний локдаун", - підкреслила Одарій-Захар'єва.

За даними Одеського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ, за останню добу в регіоні зафіксовано 816 нових випадків COVID-19.

Читайте такожВ Одесі від наслідків COVID-19 померла 11-річна дівчинка - соцмережі

Крім цього, на Волині спалахи COVID-19 зафіксували у 16 закладах освіти. Найбільше спалахів – у Луцькому та Камінь-Каширському районах.

Про це сьогодні під час брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в регіоні заявила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

За її словами, спалахи COVID-19 зареєстровані у 16 освітніх закладах на території всіх районів області.

Зокрема, у Луцькому районі виявили 5 спалахів. Вони зафіксовані у Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини (м. Луцьк), Ківерцівському медичному коледжі, Княгининівському ліцеї, а також у дитсадках №3 і №19 у Луцьку.

"У Володимир-Волинському районі – 3 спалахи: один у дошкільному закладі міста Нововолинська, ліцеях Нововолинська та Іваничів", - розповіла вона.

За інформацією Янко, в Камінь-Каширському районі зареєстровано 5 спалахів: у школах селищ Видерта, Грудки, Полиці, Черче та у ліцеї №2 м. Камінь-Каширський. У Ковельському районі осередки захворюваності виявили в школі та дитсадку смт Турійськ, а також в обласному ліцеї з посиленою фізпідготовкою.

Нагадаємо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини