Вживання насіння вівса знижувало рівень ліпідів у крові мишей / фото pixabay.com

Вчені з'ясували, що вживання екстракту з насіння вівса знижує рівень холестерину і тригліцеридів у крові.

Про це повідомив портал Health News. Дослідники провели досвід на мишах, яких вони навмисно годували їжею з високим вмістом жирів.

Читайте такожНазвано простий спосіб, як уникнути проблем із серцем

Відео дня

Це викликало у піддослідних гризунів порушення ліпідного обміну, пов'язане з підвищенням концентрації поганого і зниженням хорошого холестерину. Це може призвести до порушення нормального кровотоку, а потім - до серцевих нападів і інсультів.

У ході дослідження з'ясувалося, що вживання насіння вівса знижувало рівень ліпідів у крові мишей. Крім того, цей екстракт приводив у норму функції печінки, підірвані дієтою з високим вмістом жирів.

Раніше китайські вчені з'ясували, які продукти можуть відновити печінку після впливу алкоголю на цей орган.