REUTERS

Рада Європейського Союзу прийняла рішення щодо низки нових профілактичних заходів через розповсюдження коронавірусу COVID-19, що набувають чинності сьогодні, 9 березня.

Як повідомляється у комюніке, оприлюдненому на сайті Ради ЄС, кількість засідань Ради та її підготовчих органів і робочих груп буде скорочено. Рішення про те, які засідання проводити, прийматимуться окремо.

Крім того, кількість делегацій, які беруть участь у засіданнях, буде обмежена, а несуттєві заходи будуть призупинені.

Відео дня

У Раді ЄС рекомендували працівникам генерального секретаріату максимально обмежувати внутрішні зустрічі та надалі сумлінно дотримуватися рекомендованих гігієнічних заходів.

Також оновлено перелік областей, щодо яких застосовуються обмеження стосовно подорожей персоналу секретаріату, з урахуванням останнього рішення італійської влади.

Читайте такожУ штаб-квартирі НАТО виявили інфікованого коронавірусом співробітника

«Акцент цього підходу відображає перехід до більш загальних заходів, враховуючи, що вірус зараз значною мірою присутній у більшості країн-членів, включаючи Бельгію, і що цей спалах, ймовірно, буде продовжуватися», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що секретаріат має складені протоколи на випадок, якщо він потребуватиме розгляду будь-яких подальших підтверджених випадків COVID-19 серед своїх співробітників або у своїх будівлях, продовжуватиме уважно стежити за ситуацією та готовий ввести подальші заходи в залежності від розвитку подій.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на ранок 9 березня у світі зареєстровано 110 тис. 041 випадок захворювання на коронавірус COVID-19, з них 3 тис. 825 закінчились смертю, у той час як 62 тис. 053 (56,4%) осіб одужали.