Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) виявив у сирах підприємств «Прометей» (філіал «Менський сир») і «Миргородський сироварний комбінат», які входять до складу великого виробника молочної продукції «Мілкіленд», антибіотики, повідомило відомство.

 
Згідно з повідомленням, у продукції «Прометея» виявлено тетрациклін і окситетрациклін, а в сирах «Миргородського сироварного комбінату» - окситетрациклін.
 
Крім того, Россільгоспнагляд виявив підвищений вміст мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів у мороженій яловичині українського виробника «Прилуки-Агропереробка».
 
У зв`язку з виявленими порушеннями відомство ввело режим підвищеного контролю продукції, яка поставляється названими підприємствами.
 
Як повідомляв УНІАН, Россільгоспнагляд з 27 травня поточного року ввів режим посиленого лабораторного контролю для українських компаній «Гадячсир» (Полтавська обл.) і «Прометей» (Чернігівська обл.) у зв`язку з виявленими в їх продукції антибіотиками.
 
19 червня Россільгоспнагляд у Челябінській області знову виявив у сирі українських підприємств «Прометей» (філіал «Менський сирий»), «Рось» (філіал «Охтирський сиркомбинат») і «Миргородський сироварний комбінат», які входять до складу агрохолдингу «Мілкіленд», перевищення допустимого вмісту кількості мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів.
 
Довідка УНІАН. Група компаній «Мілкіленд» - диверсифікований виробник молочної продукції, що веде бізнес у Росії, Україні і Польщі. «Мілкіленд» входить до п`ятірки передових компаній молочного ринку країн СНД.
 
Компанія «Мілкіленд» володіє 10 заводами в Україні, Останкінським молочним комбінатом у Москві і заводом Ostrowia у Польщі і займається виробництвом твердих сирів і масла, а також незбираних молочних продуктів.
 
Значну частину своєї продукції «Мілкіленд» продає під брендом "Добряна", а також "Останкинська" і "Коляда".