Страхування на UBI може дати водіям більшу прозорість / Ілюстрація REUTERS

Ford Motor Company приєдналася до Verisk Data Exchange.

Про це повідомляє Forinsurer.

Читайте такожУкраїнці віддають перевагу авто "з пробігом": топ-5 популярних марок

Відео дня

Ford і Lincoln

Власники відповідних автомобілів Ford і Lincoln скоро отримають легкий доступ до програм страхування на основі фактичного використання від автостраховиків, підключених до біржі.

Страхування на основі використання (UBI) може дати водіям більшу прозорість і контроль над своїми страховими витратами. Ці програми зазвичай пропонують персоналізовані знижки на безпечне водіння, які можуть допомогти споживачам заощадити гроші та підвищити безпеку дорожнього руху.

Як пише видання, здатність Verisk отримувати дані про автомобілі Ford і надавати готову до страхування інформацію дає страховим компаніям доступ до страхових продуктів на основі використання без необхідності управління будь-яким додатковим обладнанням автомобіля.

Винагорода для відповідальних водіїв

Verisk Data Exchange спрощує для страховиків доступ до даних про водіння підключених автомобілів Ford, що допомагає їм розробляти, запускати та розвивати програми страхування і винагороджувати відповідних водіїв страховими знижками. Біржа використовує розширену запатентовану аналітику для перетворення даних телеметрії підключених автомобілів Ford в нормалізовану, готову до страхування інформацію, включаючи провідні рішення Verisk для оцінки та скорингу.

Як пише видання, за згодою водія страховики можуть отримати доступ до необхідних телематичних даних від автомобілів Ford для отримання точної знижки на UBI одним з двох способів.

За допомогою VERISK Driving data API страховики зі своїми власними моделями оцінки UBI можуть отримувати дані про поведінку при водінні, спеціально адаптовані для відповідності специфікаціям їх алгоритмів. Страховики також можуть використовувати дані Ford з Verisk driving Score, запатентованою моделлю збитків і правилом рейтингу, які зареєстровані та доступні в 43 штатах, в якості готового способу швидкого виходу на ринок UBI.

Відсутність страховки

В Україні у разі відсутності страхового полісу водієві доведеться сплатити штраф. У разі аварії збитки водієві доведеться покривати власними коштами.