У 2020 році буде зниження страхових премій \ фото ua.depositphotos.com

Після помірного зниження зростання світових премій з ризикового страхування в цьому році через триваючу пандемію, Swiss Re Institute очікує, що в 2021 році глобальні страхові премії зі страхування майна та нещасних випадків (P&C) зростуть на 3,8%.

Читайте такожСтраховики проаналізували кожну автомобільну аварію в США за останні 30 роківНещодавній аналіз, проведений головним економістом групи Swiss Re Джеромом Хегелі, вивчає потенціал росту ринку страхування, крім страхування життя, і більш сприятливу загальну тарифну обстановку в 2021 році, при цьому очікується, що позитивна динаміка у сфері комерційних напрямків збережеться.

За словами Хегелі, зниження страхових премій в 2020 році матиме такі ж масштаби, як і в 2008 році після світової фінансової кризи. І в той же час очікуване скорочення економіки в цьому році через пандемію складе 4%, що набагато більше, ніж скорочення на 1,8%, що спостерігалося в 2008-2009 роках.

Відео дня

«З цієї точки зору, якщо дивитися в майбутнє на зростання глобальних страхових премій, страхові ринки, швидше за все, відновляться швидше і важче, ніж те, що в даний час можуть припускати глобальні економічні показники. Таке відновлення має стимулювати загальне зростання ринків страхування в 2021 році, навіть якщо цей сегмент нерівномірно переносить пандемію», - говорить Хегелі.

У поточній ситуації є свої плюси і мінуси, оскільки, хоча на зростанні премій негативно вплине скорочення видів страхування, пов'язаних з діловою активністю, ціни на комерційне страхування продовжують зростати, що, за словами Хегелі, є попутним вітром для зростання премій цього року, передає Форіншурер.

«В цілому ми очікуємо помірного зниження зростання глобальних премій, не пов'язаних зі страхуванням життя, у зв'язку з кризою COVID-19, а потім сильного відновлення на 3,8% в реальному вираженні в 2021 році», - продовжує він.

Як зазначив Хегелі, низькі процентні ставки вже ставили під загрозу прибутковість страхового сектора до введення COVID-19, і подальше зниження ставок, покликане допомогти відновленню економіки, безсумнівно, погіршить ситуацію.

У комерційному страхуванні деякі гравці різко підняли тарифи на сектори, які постраждали від збитків, щоб пом'якшити інфляцію, що прискорюється, в той час як інші повністю покинули напрямки страхового бізнесу або географічні регіони, що, в свою чергу, призвело до підвищення тарифів у міру зниження рівнів ємності.

Після підвищення ставок на багатьох ринках, і особливо в сегментах, постраждалих від збитків, Swiss Re очікує подальшого підвищення тарифів у всіх напрямках бізнесу на основі ринкових тенденцій.

В цілому, аналіз показує, що ринок ризикового страхування буде і далі зростати, в першу чергу за рахунок зростання ризиків у всьому світі, особливо нових ризиків, що виникають разом з швидким зростанням в Азії.  

Новини по темі: