Харків. 6 вересня. УНІАН. У Харкові представники чорнобильських організацій пікетують облдержадміністрацію з вимогою збереження соціальних гарантій.

Як передає кореспондент УНІАН, на площі Свободи зібралося близько 70 представників міських чорнобильських організацій. Вони тримають символіку Харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля «Чорнобильський Спас» і транспаранти з написами: «Вимагаємо виконання Конституції та законів України», «Прокуратура! Тривалий час у регіоні порушуються права чорнобильців», «Влада! До чорнобильців дуже тривалий час чинилася фінансова, економічна криза. Стоп! Баста!».

За словами голови Харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля «Чорнобильський Спас» Бориса КОРОТКОВА, у Харкові птриває безстрокова акція протесту, у якій беруть участь члени «Чорнобильського Спасу» та громадської організації «Інваліди війни – ветерани Чорнобиля».

Відео дня

Він підкреслив, що чорнобильці вимагають виконання передвиборчих обіцянок Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, зокрема в частині надання соціального житла, соціального транспорту, фінансування оздоровлення і лікування ветеранів Чорнобиля.
Крім цього, за словами Б.КОРОТКОВА, активісти вимагають відхилення зареєстрованого у Верховній раді України законопроекту, згідно з яким пенсії чорнобильцям визначатимуться постановою КМУ, а не відповідним законом.

«Ми зараз контролюємо Верховну раду України. Вона, на жаль, не ухвалює  нормальних законів, а приймає такі закони, які бентежать людей, закони, які виводять людей на вулицю», - сказав Б.КОРОТКОВ.

Він також додав, що харківські чорнобильці виступають проти монетизації пільг, що заплановано на кінець року.

Б.КОРОТКОВ підкреслив, що харківська акція є безстроковою і «вона буде іскрою, яка розпалить велике полум’я».