Як не пересмажити цибулю - важливе питання при її приготуванні / фото ua.depositphotos.com

Смажена цибуля - важливий компонент, який використовується при приготуванні різних страв і покращує їхні смакові якості. Готувати її дуже просто й швидко, але головне - не пересмажити цибулю.

Для обсмажування найчастіше використовується ріпчаста цибуля або корінь цибулі-порею. При обсмажуванні виходить золотистий колір, він буде ніжним і солодкуватим на смак.

Раніше ми говорили про те, як правильно посмажити золотисту цибулю для різних страв.

Відео дня

Як смажити цибулю - поради

Перед приготуванням ріпчасту цибулю потрібно очистити від лушпиння й відрізати хвостик. Нарізається вона кубиками, кільцями або півкільцями.

Обсмажувати її оптимально на пательні. Для однієї головки використовуйте приблизно 2-2,5 столових ложки олії. Олію, коли смажите цибулю, варто брати рафіновану рослинну, попередньо добре його розігрівши - це необхідно, якщо хочете отримати хрусткий овоч.

Смажити цибулю до золотистої скоринки потрібно п'ять-сім хвилин, увесь час помішуючи.Солити цибулю при смаженні слід після того, як її колір став золотистим, а потім відставити пательню, накривши кришкою.

Якщо треба посмажити цибулю, щоб вона була солодкою - достаньо в процесі приготування додати трохи цукру. Однієї столової ложки вистачить приблизно для 5 цибулин. При цьому для смакового балансу важливо не забути трохи посолити.

Варто відзначити, що глобально не має великого значення, на якій олії краще смажити цибулю, усе залежить лише від поставленої мети.

Наприклад, для фаршу смажити можна й на вершковому маслі (достатньо 5 хвилин). А змішавши вершкове масло й рослинну олію, його можна посмажити для супу (сім-десять хвилин на середньому вогні). Нерафінована оливкова олія добре підійде при тривалій карамелізації цибулі, для чого знадобиться трохи більше півгодини.

А щоб зробити цибулю прозорою, смажити її потрібно зовсім недовго - кілька хвилин, поки з неї не випарується волога. Не забувайте її постійно помішувати і вчасно зняти з вогню. Якщо перетримати - вона вже почне набувати золотистого відтінку.

До речі, ще одна корисна порада про те, як смажити цибулю щоб не було запаху. Для цього в уже майже готову обсмажену цибулю можна додати одну або дві ложки вина. Алкоголь швидко випарується, а аромат стане приємним.

Щоб зробити цибулю прозорим, смажити її потрібно зовсім недовго / фото ua.depositphotos.com

Чи можна смажити зелену цибулю - нюанси

Багато людей звикли обсмажувати саме звичайну цибулю, але зелену теж іноді можна піддавати термічній обробці. Правда, обсмажувати її потрібно зовсім недовго, якщо перетримати - стане несмачною.

Смажити таку цибулю на середньому вогні достатньо буквально пару хвилин. Вона відмінно буде поєднуватися зі стравами з яєць, наприклад - омлетом або яєчнею. Також її використовують як одну зі складових начинки в пиріжках або оладках.

Злегка обсмажену зелену цибулю використовують як начинку / фото ua.depositphotos.com

Смажена цибуля по-французьки - рецепт

Це дуже проста закуска, для приготування якої потрібні борошно, ріпчаста цибуля, молоко, трохи солі та рослинна олія для фритюру.

Овоч необхідно почистити, нарізати й розділити на кільця, обваляти їх у борошні й молоці з сіллю, і просмажити у фритюрниці при 190 градусах до золотистої скоринки. Ще один варіант - перед обвалюванням у борошні порізану цибулю можна залишити в молоці із сіллю на 10-15 хвилин. Після смаження дати олії стекти, трохи посолити, поки ще гаряча, і все - страва готова. Її можна подати з улюбленими соусами за смаком.

Смажену цибулю по-французьки можна подати з якимись соусами за смаком / фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: